Subscribe via RSS

Ny Nordisk middag part 1 – Forret: Høns i asparges

02 Jun 2011

Høns i asparges fra det nye nordiske køkken

Høns i asparges fra det nye nordiske køkken

Jeg fik et kursus i nyt nordisk køkken hos Meyers Madhus i fødselsdagsgave af min kæreste. Kraftigt inspireret af det (ca. 90% ren kopi :-)) lavede jeg en treretters frokost. Den vil jeg så køre som en blog trilogi, så glæd jer til de to næste indlæg på bloggen hvor det bliver hovedret og dessert.

Forretten er min en nyfortolkning af Høns i Asparges.

Ingredienser:
2 Kyllingevinger pr. person
1 Stor hvid asparges pr. person
1 Radise pr. person
Lidt rugbrød (1/4 skive er nok til 3-4 personer)
1 Løg eller skalotteløg
1 Fed hvidløg
Eddike
Sukker
Salt
Bredbladet persille til garniture

Drumsticks af kyllingevinger:
Trim kyllingevingerne til “Drumsticks” (god video her) og gem det overskydende til sovsen. Brun dem af på panden og gør dem færdig i ovnen – ca. 15 min. ved 150-175 grader.

Syltet asparges og kogt asparges:
Skræl aspargserne og knæk det nederste af stængling af (gemmes til sovsen). Del aspargserne i 2 (top og bund).
Skær bunden i skiver, læg dem i eddike og smag til med sukker – lad dem trække 1 times tid.
Toppen koges til den er blevet mør (personligt vil jeg gerne have lidt bid i den, men det er en smags sag)

Saltede radiser:
Skær radiserne i skiver og drys en god potion salt over (nok 1 teske). Vend dem godt i saltet og lad dem trække i en halv times tid. Smag undervejs og smag til med mere salt hvis det er nødvendigt … det er lettere at tilsætte salt end at hive det ud af radiserne ;-)

Rugbrødskrummer:
Smuldrer rugbrødet og rist det sprødt i ovnen ved 150 grader. Rod lidt i det undervejs så ristningen bliver jævn.

Sovs:
Hak løg og hvidløg og brun det sammen med “resterne” fra trimningen af kyllingevingerne i en gryde. Når de er brune puttes skræl og stængel fra aspargeserne i og hæld vand over så det lige dækker og kog det i en 20-30 min. Sigt så indholdet, så der kun er sovs tilbage og reducer det så det er næsten sirupskonsistens. Smag til med eddike, salt og peber, når det har fået den ønskede konsistens (gør man det inden bliver den for salt/sur når den reduceres … den fejl laver man kun en gang :-))

Anret alle komponenterne, server og nyd

Høns i asparges fra det nye nordiske køkken

Læs også:

Ny Nordisk middag part 3 - Dessert: Kærnemælksrand
Æbleflæsk ... eller Æblefisk :-)
Hurtige morgenboller - Grovboller på sodabrød



Leave a comment

© 2016 Love food love cooking