Nu hvor det er blevet sommer har jeg fået lyst til at lave flere salater i stedet alle de rodfrugter der er blevet laver igennem vinteren og har man bare lidt brød i huset er det jo must at man selv laver croutonerne til sin salat, da de 5 min. det tager gør en verden til forskel.
Gedeost, valnødder og de hjemmelavede croutoner er en klassisk fransk kombination men passer perfekt til en dansk sommerdag.
Ingredienser (som tilbehør til 2-3 personer el vegetarret til 1 person):
1 hoved miniromaine salat
1 god håndfuld valnødder
1/2 rulle (80-100g) gedeost
Croutoner
1 bolle el. 2 skiver brød
3-4 fed hvidløg (eller hvad man har lyst til at krydre med)
5-7 spsk olivenolie
Salt & peber
Dressing
1 tsk eddike
1 tsk honning (uden top)
1 spsk olie
Tilberedning:
Hak valnødderne groft og rist dem på en tør pande.
Vask salaten og snit den
Rør olie, eddike og honning sammen og bland i salaten
Bræk eller skær gedeosten i små stykker
Croutoner
Skær brødet i mindre stykker
Hak hvidløg og bland det i brødstykkerne sammen med olien og lidt salt og peber (sørg for at blande det godt så brødet har suget olien til sig og fordelt jævnt).
Bag ved 150 grader i 20-25 min til brødet er gyldent og sprødt.
Vend gedeost, valnødder og croutoner i salaten.
Server og nyd
Læs også:
Leave a comment