Sommermad skal være let mad og frisk mad – Aspargeserne er jo lige i sæson så det bliver udnyttet.
Ingredienser (2 personer):
2 lammekoteletter (4 hvis man vil have mere, da der ikke er så meget kød på)
Kartofler efter sult :-)
- Aspargessalat -
1 bundt hvide asparges (8-10 stk.)
1 bundt grønne asparges (14-18 stk.)
Salt, sukker og eddike
- Skum -
1 1/2 dl mælk
120 g kartofler
Salt og peber
Opskrift:
Kog kartoflerne
Steg eller grill koteletterne
Aspargessalat:
Knæk det nederste af alle aspargserne
- Rå grønne asparges -
Skær de øverste 5 cm af de grønne asparges
- Grillet grønne asparges -
Skær resten af de grønne asparges i ca. 1 cm stykker
Rist på en grillpande i 4-5 min.
- Kogte hvide asparges -
Skær det øverste 6-7 cm af de hvide asparges og flæg dem på langs.
Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.
- Syltede hvide asparges -
Skær ca. 2/3 af aspargesstænglerne i tynde skiver
Hæld eddike over og smag til med sukker
Lad det trække i ca. 30 min.
- Saltede hvide asparges -
Den sidste 1/3 af aspargesstænglerne skæres i tynde skiver
Hæld salt over dem (ca 1 tsk. men smag til med lidt ad gangen)
Lad dem trække i ca. 30 min.
Bland salaten eller anret blandingen direkte på tallerknen
Kartoffelskum:
Kog kartoflerne og pil skralden af (eller skrald dem først)
Lun mælken op til 50-60 grader i en lille kasserolle. Bliver den for varm får den “risengrødssmag”.
Mos kartoflerne ud i mælken med en gaffel og giv det så en ordentlig tur med en stavblender indtil det får en cremet, let og luftig koncistens.
Smag til med salt og peber.
Anret, server og nyd.
Læs også:
Leave a comment