Subscribe via RSS

Redesign af Kåldolmer – Gourmet style

27 Jun 2011

Okse & Savoy dolmer (luksus kåldolmer)

Okse & Savoy dolmer (luksus kåldolmer)Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave kåldolmer, men det forhindrede mig ikke i at lave mit eget redesign :-).

2 vigtige ting angående denne opskrift er, at det smager fantastisk, men det tager noget tid at lave.

Ingredienser (2 personer):

- Fyld -
1 1/2 kg oksehaler
1 stor gulerod
2 løg
2 fed hvidløg
1 glas rødvin
1 stor dusk timian
vand til det dækker

- Indpakning -
4 blade savoykål

- Tilbehør -
2-3 store gulerødder

Opskrift:
Snit løg, hvidløg og guleroden og brun det i en gryde sammen med oksehalerne.
Når det er brunet hældes rødvin ved og vand oven i til det hele er dækket.
Læg timian ved og lad det så simre en 4 timers tid til oksehalerne er møre, men tjek med jævne mellemrum og hæld mere vand ved hvis de er ved at koge tørre.

Tag oksehalerne op og pil kødet af dem (Lad dem køle ned først for det er et pillearbejde og man bliver nød til at bruge fingrene).
Sigt grøntsagerne fra fonden i gryden.
Fisk så meget af fedtet fra toppen af fonden, hæld det sammen med lidt fond over det pillede kød og lun det i en gryde og smag det til med salt, peber og lidt eddike.
Reducer rest af fonden, så den bliver til en dejlig tyk sovs og smag den til med salt, peber og eddike.

Blancher (kog i ca. 1 min) savoykålen
Læg så en portion kød i hvert kålblad og fold dem til pakker
Hold dem evt. varme i ovnen, hvis de ikke serveres straks.
åben pakke af oksehale rilette       Pakker med oksehale rilette

Tilbehør:
Skær gulerødder i tynde skiver på langs (brug en kartoffelskræller eller mandolinjern)
Kog dem i 3-4 minutter så de beholder lidt sprødhed

Anret pakkerne oven på gulerødderne og hæld sovsen over.

Server og nyd.

Okse & Savoy dolmer (luksus kåldolmer) 2

Læs også:

Espresso parfait - 2 af mine store laster i én
Chorizo med portvin - Tapas når det er lettest
Grillet Cæsar salat - Den bedste Cæsar salat



2 Comments on Redesign af Kåldolmer – Gourmet style

  1. Flemming

    Kåldolmere får tankerne hen på barndommen. Rigtig god ide med oksehaler istedet for “dellefars”.. Og savoykål lyder som en bedre ide end hvidkål. Spidskål ville måske også kunne bruges?

  2. Christoffer Volf

    Tak.
    Ja – jeg tror man sagtens også kan bruge spidskål. Man kan også bruge andet end oksehaler, som f.eks. svinekæber. Tolker man kåldolmer som kød pakket ind i kål er der masser af muligheder og de skal udforskes :-)


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking