Subscribe via RSS

Cucumber shooter med ærtekaviar og mynteskum

13 Jul 2011

Cucumber shooter med ærtekaviar - kustige kaviar

Cucumber shooter med ærtekaviar - kustige kaviarEfter første forsøg har jeg ikke kunne få tanken ud af hovedet, og da jeg var nede at handle og så friske danske ærter måtte jeg bare gøre endnu et forsøg og denne gang blev det så godt at jeg vil gå så langt som at kalde det en decideret opskrift.

Ingredienser (2 personer):
2/3 Agurk
100 g ærter
1/4 Blad husblas (Halv dossering i forhold til gele)
1 dl mælk
En lille håndfuld frisk mynte (20 blade eller mere)
Salt
Citronsaft

Opskrift:

- Ærtekaviar (kunstige kaviar) -
Udblød husblasen i koldt vand
Blend ærterne sammen med 1 spsk vand til det er en pure og hæld det gennem en si, så der kun er saft tilbage (der bliver ca. 1/3 dl, men det er også rigeligt) – Smag til med salt.
Varm saften en smule (skal bare være lunken) og rør husblasen i.
Kom saften i en sprøjte og dryp dråber ned i kold olie for at forme de kunstige kaviar – se hvordan her: Kunstige kaviar.
Sæt på køl til de skal bruges (og skyl inden brug, så man ikke får olie med)

- Agurkesaft -
Skræl agurken og blend den godt.
Sigt den gennem et klæde eller kaffefilter.
Smag til med lidt salt og citronsaft (lidt ad gangen da agurksmagen er “skrøbelig”)
Sæt det på køl til det skal serveres

- Mynteskum -
Mos mynten i en morter og hæld mælken i.
Lad det trække lidt og si så de moste mynteblade fra.
Varm mælken op til ca. 60 grader (varm men ikke koge) og skum den i en mælkeskummer. Har man ikke sådan en, kan en elpisker eller stavblender bruges med nogenlunde resultat. Dette skal gøres lige inden servering.

Servering
Læg kaviaren i bunden af en shot-/snapsglas, hæld saften over og læg skummet på toppen.

Server og nyd.

Cucumber shooter med ærtekaviar - kustige kaviar

 

Læs også:

Marshmallows eller skumfiduser :-)
Lakridsfiduser eller Skumfiduser med lakrids
Broccoli og æblesalat - et kærkomment frisk pust i vintermørket



Leave a comment

© 2015 Love food love cooking