Svinekød kan godt blive tungt, så derfor lavede jeg en god frisk og let syrlig salat til. Specielt her om sommeren behøver man ikke det store tilbehør af kartofler, ris eller rodfrugter og på den måde bliver retten stadig let og sommerlig.
Ingredienser (4-5 personer):
2 svineskanke (udbenet – få slagteren til det)
2 løg
2 fed hvidløg
75 cl cider (Rigtig cider – ikke Sommersby eller sådan noget. Alternativt kan 50/50 af æblejuice og hvidvin bruges )
Salt & peber
– Salat –
1 hoved grøn salat
2 æbler
1 fennikel
Eddike, sukker & salt
– Dressing –
9 spsk oliven olie
3 spsk eddike
Salt & peber
Opskrift:
Rids sværen på skankerne.
Hak løg og hvidløg.
Brun først skankerne på panden og læg dem så i en brade pande. Brun så løg, hvidløg og benene fra skankerne hvis man har fået dem med og læg dem i bradepanden sammen med skankerne. Kog panden af med lidt cider og hæld det sammen med resten af cideren i bradepanden.
Sæt bradepanden midt i oven og lad den hygge sig ved 150 grader i 4 1/2 time … god mad tager nogen gange tid :-)
Skær fennikelen i tynde strimler, hæld eddike over og smag til med sukker. Lad dem trække i ca. 1 time.
Skyl salaten og snit den.
Skrald æblerne og dem i små stykker.
Rør olie og eddike til en dressing og smag til med salt og peber.
Bland salaten og dressingen.
Anret, server og nyd.
Læs også:
July 20th, 2011
Jeg laver af og til lammeskanker, men aldrig prøvet at lave svineskanker. Synes det er sådan et stykke undervurderet kød, og det er en super idé at få slagteren til at udbene dem. Så ser de også lidt mere appetitlige ud – især når de er ridset som du gør. Tak for super inspiration!
/Gitte
July 20th, 2011
Hej Gitte
Har faktisk aldrig lavet lammeskanker … det kommer på min liste :-)
Ja når man får dem udbenet og ridser dem bliver det ret præsentabelt, dog med et rustikt udseende ;-)
Nyd det sidste af din ferie …. ud fra din blog lyder det som det er ved at være slut :-(
/Christoffer