Subscribe via RSS

Pimpet Græskarsuppe – PumpChiliCino

25 Jul 2011

Græskarsuppe - pumpchilicino

Græskarsuppe - pumpchilicinoSuppe smager godt og med den sommer der er p.t. har jeg faktisk mere lyst til noget der er lidt mere efterårsagtigt – noget der varmer. Da jeg så hokkaido græskar i supermarkedet fik jeg lyst til at lave græskarsuppe. Varmen skulle komme fra chili og så pludselig lavede min hjerne knuder og gnister og kom på den idé at lave chiliskum til at komme oven på suppen – lige som en cappuccino … en Pumpkin chili cappuccino eller PumpChiliCino :-)

Ingredienser (2 personer):
1 hoikaido græskar
2 løg
1 fed hvidløg
2 skiver bacon
1 1/2 dl mælk
1 chili
Salt & Peber

Opskrift:
Skær skrællen af græskaret og skær det i små tern på ca. 1-2 cm.
Hak løgene og hvidløget.
Brun græskarstykkerne i en gryde. Når de har fået lidt farve tilsættes løg og hvidløg, som også skal brunes (men som bare bruner hurtigere end græskaret).
Når det hele er godt brunet hældes vand over til det dækker.
Lad det simre i 15-20 min.
Giv det en tur med stavblenderen (eller i en blender).
Smag det til med salt og peber og tilpas konsistensen ved enten at tilsætte mere vand eller koge det ind (som man kan se på billedet er min suppe lige på grænsen mellem suppe og pure, for den reducerede lidt for meget, mens jeg var meget koncentreret om at lave chiliskummet … men den smagte dejligt).

Lav baconet papir tyndt og knus det bagefter med en kødhammer eller kagerulle.

Hak chilien i mindre stykker og mos den i i morter.
Hæld mælken over og lad det trække i en par minutter inden den hældes gennem en si.
Varm mælken op til ca. 65 grader og lav den til skum i en mælkeskummer (eller med en stavblender).

Anret suppen med skummet oven på og drys til sidst den knuste bacon over.

Server og nyd.

Græskarsuppe - pumpchilicino

Læs også:

Svineskank med æble og fennikelsalat
Ravioli med svampefyld (sort trompetsvamp)
Hverdagsmad, med et lille plus



One Response to Pimpet Græskarsuppe – PumpChiliCino


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking