Det kan godt være kalenderen siger det er sommer, men som regel, når man kigger ud af vinduet er det varm chokolade og ikke is jeg får lyst til … og ja, en af dagene måtte jeg jo give efter og lave en kop.
Ingredienser (2 personer):
100 g mørk chokolade 55%
3 dl mælk
1 dl piskefløde
1 tsk flormelis
Vil man have en mere “voksen” udgave kan man bruge 70% eller 85% chokolade i stedet for … man kunne nok også med succes komme et skvæt cognac eller rom i.
Opskrift:
Bræk chokoladen i mindre stykker (Spis evt. et lille stykke – det smager jo godt :-))
Kom chokoladen i en kasserolle med lidt af mælken og lad det smelte unde svag varme mens der røres rundt.
Når al chokoladen er opløst hældes resten af mælken i og lunes op til ca. 60 grader (den skal ikke koge)
Kom flormelis i fløden og pisk den til en cremet skum. Folrmelisen sørge for at holde skummet mere “stabilt” så det ikke opløses i chokoladen, men forbliver skum.
Server og nyd
Læs også:


July 28th, 2011
Jeg er helt enig i at man altid kan drikke varm chokolade! Jeg tager det tit med i min termokande, da jeg føler at jeg drukket for meget kaffe et styk tid, for det simpelthen smager så godt!
July 28th, 2011
Ja det gør nemlig … Det er for mig det tætteste man kommer på at kunne drikke “Hygge” :-)