Subscribe via RSS

Varm chokolade – Til et hvert tidspunkt hvor solen ikke skinner

27 Jul 2011

Varm chokolade med flødeskum

Varm chokolade med flødeskumDet kan godt være kalenderen siger det er sommer, men som regel, når man kigger ud af vinduet er det varm chokolade og ikke is jeg får lyst til … og ja, en af dagene måtte jeg jo give efter og lave en kop.

Ingredienser (2 personer):
100 g mørk chokolade 55%
3 dl mælk
1 dl piskefløde
1 tsk flormelis

Vil man have en mere “voksen” udgave kan man bruge 70% eller 85% chokolade i stedet for … man kunne nok også med succes komme et skvæt cognac eller rom i.

Opskrift:
Bræk chokoladen i mindre stykker (Spis evt. et lille stykke – det smager jo godt :-))
Kom chokoladen i en kasserolle med lidt af mælken og lad det smelte unde svag varme mens der røres rundt.
Når al chokoladen er opløst hældes resten af mælken i og lunes op til ca. 60 grader (den skal ikke koge)

Kom flormelis i fløden og pisk den til en cremet skum. Folrmelisen sørge for at holde skummet mere “stabilt” så det ikke opløses i chokoladen, men forbliver skum.

Server og nyd

Varm chokolade med flødeskum

Læs også:

Skinkesnitzel med rødbederisotto
Broccoli og æblesalat - et kærkomment frisk pust i vintermørket
Den ægte cremede spaghetti cabonara



5 Comments on Varm chokolade – Til et hvert tidspunkt hvor solen ikke skinner

  1. Linn

    Jeg er helt enig i at man altid kan drikke varm chokolade! Jeg tager det tit med i min termokande, da jeg føler at jeg drukket for meget kaffe et styk tid, for det simpelthen smager så godt!

  2. Christoffer Volf

    Ja det gør nemlig … Det er for mig det tætteste man kommer på at kunne drikke “Hygge” :-)


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking