Subscribe via RSS

Kammuslinger med cashewspåner og citrongræs-hollandaise

10 Aug 2011

Kammuslinger med cashewspåner og citrongræs-hollandaise

Kammuslinger med cashewspåner og citrongræs-hollandaise

Min kæreste kan ikke lide fisk, så når jeg er alene hjemme står den som regel på fisk og/eller skaldyr.

For noget tid siden lavede jeg en kammuslingmiddag for mig selv med 5 forskellige variation, men min idé med citrongræs-hollandiase måtte jeg droppe dengang, fordi jeg havde glemt at købe æggeblommer, så nu hvor jeg havde mulighed for at lave skaldyr skulle den lige prøves af – og det smagte fantastisk.

Dejlig smag af kammusling og så en let smag af citrongræs og cashewnødder.

Ingredienser (4 personer):
12 kammuslinger
50 g cashew nødder
1 stængel citrongræs
1 æggeblomme (pasteuriseret)
100 g smør

Opskrift:
Snit tynde flager af cashewnødderne. Man kan også hakke dem hvis man ikke orker at stå at snitte flager, men personligt synes jeg flagerne er bedst at tygge i til kammuslinger, da de kun lige kan mærkes og derfor ikke tager fokus fra muslingerne.
Rist flagerne i ovnen ved ca. 150 grader i et par minutter. Hold øje med dem, da de hurtigt får for meget og lad være med at rører i dem da de er skrøbelige.

Skær citrongræsset i mindre stykker og smelt smørret i en gryde sammen med citrongræsstykkerne.
Pisk æggeblommen med 1 skefuld koldt vand i et vandbad (saucen må ikke komme over 60 grader, da ægget koagulerer ved 63 grader og skiller saucen). Sigt evt. smørret, så der ikke kommer citrongræs i saucen og tilsæt det lidt ad gangen til æggeblommen mens der røres konstant. Start med et par dråber og så gradvis mere som man får rørt det i ægget.

Tør kammuslingerne af så der ikke er noget vand på dem og steg dem så på en varm pande i 1-2 min. på hver side.

Anret, server og nyd.

Kammuslinger med cashewspåner og citrongræs-hollandaise

Læs også:

Svineskank med æble og fennikelsalat
Semi dried tomatos - Mad gaver er gode gaver
Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe



12 Comments on Kammuslinger med cashewspåner og citrongræs-hollandaise

  1. sudsakhon

    Hollandaise på citrongræs. Den havde jeg ikke tænkt på, selvom jeg bruger det i rå mængder i thailandsk køkken..Cashewnødder ligeså (de bruges ellers mest med kylling som wokret eller de tunge sydthailandsle karry gryderetter)
    Citrongræs er en hovedingrediens i nationalsuppen, den sur/stærke tom yam gung.
    Du har lige givet mig noget rigtig god inspiration.. ;-)

    MEN.. 12 kammuslinger???? Er det ikke på kanten til hedonisme?

  2. Christoffer Volf

    Ja det gælder jo om at tænke lidt ud af boksen en gang i mellem :-)

    Nu er de 12 kammuslinger til 4 personer … men havde jeg råd kunne det sagtens laves til en hovedret med 12 pr. pers. :-)

    Glæder mig til at se hvad der kommer på din blog

  3. newyorkerbyheart

    MUMS, det ser godt ud – jeg er totalt forelsket i kammuslinger :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Christoffer Volf

    Hej Birthe

    Tak skal du ha’

    Jeg elsker også kammuslinger og selvom de koster skal man jo huske at være god ved sig selv med jævne mellemrum :-)

  5. Hanne K

    Århhhhh …. det ser skønt, skønt ud! Flot anretning og god idé med hollandaisen!

  6. Christoffer Volf

    Tak!

    Og det var også dejligt … mmmmm.

    Har forresten fået tilmeldt mig Steak Master class til Copenhagen Cooking d. 21, så derefter kommer der jo nok noget med KØD på bloggen ;-)

  7. Hanne K

    DET BLIVER GODT!!!!! ;)

  8. fjordrejen.dk

    Ser lækkert ud – og den citrogræs sauce skal da helt sikkert afprøves.
    /Erland

  9. Christoffer Volf

    Tak for rosen Erland

    Og du kan rolig prøve – det smager fantastisk :-)

  10. mysweetsunday

    Wow!! Det ser jo bare så lækkert ud – virker simpelt, men helt ekstremt lækkert. Det må jeg prøve en dag.
    Kammuslinger er måske min livret, men får det desværre ikke så tit. Har du erfaringer med de kammuslinger man kan købe på frost? Har tit tænkt på om de smager godt – køber f.eks. aldrig frossen laks, da jeg synes det smager meget anderledes (negativt) end frisk laks. Men det frosne er jo oftest billigere :)
    Tak for god inspiration.

  11. Christoffer Volf

    Mange tak :-)

    Jeg har prøvet at købe frosne kammuslinger en enkelt gang og de var rimelig gode. Ikke helt så meget smag som de fiske, men bestemt pengene værd. Mener det var en pose med 10 for omkring 100 kr. så ca. halv pris i forhold til de friske (de var dog heller ikke helt så store som friske) … pris og kvalitet hænger sammen et pænt stykke af vejen :-)


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking