Ideelt set laver man dem på en blinispande, da man kan lave flere ad gangen. Det kan godt lade sig gøre at lave flere på samme tid i en almindelig pande, men en blinispande vil med garanti gøre det lettere (tak hjerne, for endnu engang at have undladt at huske at købe sådan en … aaarrrgh!)
Ingredienser (ca. 15 stk.):
100 g sukker
175 g mel
2 dl mælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
Opskrift:
Del æggehviden og blommen i hver sin skål.
Pisk hviden til den begynder at blive luftig (ikke stiv) og kom så ca. 20 g sukker i og pisk videre til det bliver sejt og stift.
Pisk de resterende ingredienser i æggeblommen, så det bliver en tyk dej og vend til sidst forsigtigt den stive æggehvide i dejen.
Steg pandekagerne i smør ved svag til jævn varme ca. 45-60 sek på hver side. De er lidt tricky, for de kan hurtigt brænde på. Vender man dem for tidligt derimod har de ikke nået at sætte sig nok og klasker dermed sammen. Rammer man timingen får man en rigtig lille lækkerbisken :-)
Server og NYD!
Flapjacks – Dejlige små, tykke pandekager
August 19th, 2011
Det lyder rigtigt rigtigt lækkert! Specielt med kardemomme i – men jeg er vist også en total sucker for alt med kardemomme – synes simpelthen det smager så godt. Hyggeligt billede også!
August 20th, 2011
Ja kardemomme er jo et fantastisk krydderi til kager og brød.
Som barn har jeg fået en del kardemommekage på ferier i Sverige. Jeg har aldrig fået opskriften og hende der lavede det til os døde for mange år siden, så jeg aner ikke hvordan den blev lavet, men måske man skulle researche og eksperimentere
September 1st, 2011
Guf.. Det er alt for længe siden, jeg har lavet flapjacks :-)
Jeg kan tilslutte mig glæden ved kardemomme.. Især friskstødt. Jeg kan forresten anbefale at tilsætte revet æble, det er en skøn variation!
/vh Stine