Subscribe via RSS

Andebryst med spidskål og kompot af æbler og løg

22 Aug 2011

Andebryst med æble- og løgkompot

Andebryst med æble- og løgkompot

Både min kæreste og jeg er glade for and, så det kommer på bordet med jævne mellemrum.

Nu er and jo meget rig i smagen, så her om sommeren ville jeg prøve at gøre det lidt lettere ved at have noget frisk syrligt til og valget faldt på æbler. Ikke som til jul, men frisk og let … resultatet blevt ret godt.

Ingredienser (2 personer):
1 andebryst
1/2 hovede spidskål
3 løg
2 æbler
1 fed hvidløg
lidt timian

æbler og løg skåret i stykker

Opskrift:
Skær æbler og løg i mindre stykker

Steg dem på panden til de er blevet gyldne. Start med løgene da de skal have et par minutter længere end æblerne og æblerne skal stadig have bid og lidt syre i sig.
Smag det til med salt og peber.

Del spidskålen i tog og kod det i let saltet vand i en par minutter (der skal stadig være lidt bid i dem).

Halver hvidløget og kom det sammen med timianen i en pande med lidt olie
Steg andebrystet 5-6 minutter i panden. Tag hvidløg og timian op af panden og sæt så anden i ovnen ved 200 grader i 15 min.
Lad det hvile et par minutter når det kommer ud af ovnen inden det skæres og serveres.

Server og nyd.

Andebryst med æble- og løgkompot

Læs også:

Lakridsfiduser eller Skumfiduser med lakrids
Espresso parfait - 2 af mine store laster i én
Ny Nordisk middag part 1 - Forret: Høns i asparges



Leave a comment

© 2016 Love food love cooking