Jeg havde bare lyst til en fiskefilet til min frokost forleden, men i stedet for bare at tage et billede og skrive en opskrift, kommer der lige en opsang til alle de dårlige undskyldninger nogle kommer med, for ikke at lave ting selv.
“Det er svært” – Hvis du kan bladre i en avis kan du også vende fileter i mel, æg og rasp.
“Det tager lang tid” – Du har dine fileter på panden på under 5 min og i maven på under 15 min … det tager mindst dobbelt så lang tid bare at tø dybfrosne, færdig panerede fiskefileter op.
Så lav det selv, det smager nemlig fantastisk :-)
Ingredienser (4 personer):
4 rødspættefileter
4 skiver rugbrød
1 æg
ca. 4 spsk hvedemel
ca. 10 spsk rasp
Citron saft
Opskrift:
Lav 3 tallerkner med henholdsvis rasp, sammenpisket æg og mel blandet med salt og peber.
Vend først fileterne i melet, så i ægget og til sidst i raspen. Vær grundig, så paneringen får dækket hele fileten.
Steg fileterne i halvt olie, halvt smør ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
Server på et stykke rugbrød med lidt citronsaft på – Mmmmm :-)
Læs også:
August 24th, 2011
Du rammer lige mine nordjyske gener her.. Rødspætte på rugbrød er en gudespise!
August 24th, 2011
Ja det er fantastisk :-)
Min kæreste kan desværre ikke lide fisk, så det er ikke så tit jeg får fisk – det gør det bare til en endnu større forkælelse når jeg så en gang i mellem laver det.
August 28th, 2011
Ja det kan jeg da godt forstå :-)
Her kan vi heldigvis begge li’ fisk, men som så mange andre er det desværre ikke tit nok vi laver det.. Kommer lige i tanker om en stor multe i vores fryser. Den skal vist snart have maven fuld af godter og en tur i ovnen ;-)