Så fik jeg det endeligt gjort – selv lavet en kryddereddike.
Hanne K har flere gange givet mig dårlig samvittighed når hun har lavet kryddereddiker og krydderolier, for det er noget jeg gerne har ville gøre, men bare ikke har fået gjort.
Men da jeg lavede dip til mine griseøre fik jeg endelig det sidste skub – jeg skulle da lave peberrodseddike.
Peberrod er jo nordens wasabi … eller også er wasabi asiens peberrod !?!? Nå pyt med det, sagen er at peberrod er fantastisk og at have det som kryddereddike vil kunne give fantastiske vinegretter – i al fald rent smags-hypotetisk :-)
Ingredienser (200 ml):
200 ml neutral lagereddike
ca. 10 cm af en peberrod
Opskrift:
Riv peberroden fint, læg den i eddiken og lad det trække nogle timer.
Sigt peberroden fra – Vrid det godt så alt saft kommer med.
Skold en flaske eller patentglas og fyld eddiken på.
Ta-da så er der peberrodseddike … glæder mig til at få det brugt :-)
Læs også:
August 31st, 2011
Så kom du efter det ;o)
Spændende eddike – har aldrig haft tanken, at man kunne bruge peberrod på den måde. Den må jeg hellere efterligne inden så længe, hvis jeg kan lokke en til at gå ud og grave et stykke peberrod op til mig ;o)
August 31st, 2011
Ja så fik jeg endelig gjort det … men jeg ligger jo stadig laaaangt efter dig ;-)
Generelt bruger jeg for lidt peberrod, men håber jeg får det brugt lidt mere når nu jeg har det på eddikeform – tror det passer godt til fx. asparges … mmmm bliver helt sulten :-)