Jeg har prøvet at få kaninrilettes som forret på en restaurant og synes det er en fantastisk ret, da den kan få mindre “fine” stykker kød til at være super stjerner.
Jeg havde et par lår og vinger fra en kylling i fryseren og pludselig var det oplagt at jeg skulle give mig i kast med at prøve at lave rilettes selv – ja hvor svært kan det være? Faktisk ikke særlig svært :-)
Ingredienser (som forret til 2-3 personer):
2 kyllingelår
2 kyllingevinger
1 dl hvid portvin
2 dl vand
1 lauerbærblad
1 blad salvie
5-10 peberkorn
Opskrift:
Brun først kødet i en gryde.
Når det er brunet kommes portvin, vand og kryderierne ved. Lad det simre en times tid og vend gerne kødet en gang i mellem.
Hæld væden fra gryden gennem en si og reducer den så der er ca. 4-5 spsk. tilbage.
Pil kødet af benene og “bræk” det i mindre stykker.
Kom så kødet op i den reducerede fond og rør det sammen ved svag varme til kødet har suget fonden til sig og der ikke er “løs” fond i gryden.
Kom kødet i en form og pres det sammen.
Det kan serveres direkte lunt eller sættes i køleskabet og serveres koldt.
Her serveret lunt som forret med lidt brøndkarse og fuldkornsbrød
Læs også:
One Response to Rilettes af kylling
Leave a comment