Der var en rest pastadej til overs fra jeg havde lavet ravioli, som dagen efter blev brugt til en halvhurtig, men rigtig lækker frokost.
Jeg eksperimenterer tit og en ellers simpel pastaret skulle da også lige have et tvist. Det har nok været i et TV program (jeg ser MANGE mad-programmer) jeg hørte at man i det sydlige (fattige) Italien har tradition med at stege rasp og komme det over sin pasta, som erstatning for ost, der jo er dyrt og deraf navnet fattigmands parmesan. Det skulle jeg altså lige prøve af, men det blev min egen version og som kompliment og ikke erstatning for osten ;-)
Ingredienser (2 personer):
1/2 løg
1 pakke parmaskinke (70g)
10 cherry tomater
1 fed hvidløg
1 skive brød
lille håndfuld frisk salvie
Salt & peber
Pasta
50 g hvedemel
50 g fuldkorns durummel
1 æg
Opskrift:
Bland melet og saml det i en bunke. Lav en fordybning i melbunken og hæld æggene i.
Bland forsigtigt melet fra kanterne i æggene og ælt det til en fast dej.
Kør det i nogle brede baner på en pastamaskin.
Skær pladerne i strimler på ca. 2 cm (min uofficielle bredde på pappardelle :-))
Vend strimlerne i lidt mel så ikke de klistre sammen inden de skal koges.
Flere detaljer om pasta i Pasta håndbogen
Hak salvien og skær brødet i tynde strimler/flager og steg det sammen med en god klat smør ved svag varme til brødet er blevet sprødt og gyldent.
Hak løget fint, hvidløget fint, skær skinken i strimler og tomaterne i kvarte.
Steg løget i et ca. 2 min. Kom så hvidløg og skinke i og steg det i 3-4 min.
Skru ned for varmen og steg tomaterne med i et par minutter.
Kog pastaen i ca 2 min. og kom den i gryden med tomat og skinke og lad det trække i et minut eller 2.
Anret med brødflagerne og parmesan.
Server og nyd.
Note:
Det ristede brød fungerer fantastisk i pasta. Man får en helt ny dimension af konsistens, som giver et godt let knasende modspil til den bløde pasta. Jeg var lidt skeptisk med at have noget i pasta der knaser, men er i den grad blevet omvendt :-)
Læs også:
One Response to Pappardelle pasta med parmaskinke, tomat og “fattigmands parmesan”
Leave a comment