Efteråret for mig er mange ting, men i dette indlæg vil jeg kun fremhæve to, nemlig rodfrugter og suppe.
En af mine absolut favoritter hos rodfrugterne er jordskokken, som har en helt unik smag – Let sød og nøddeagtig og som liver endnu mere op må den lige får et lille sjat citron.
Og hvad er bedre end at kombinere mine to efterårsting til en dejlig jordskokkesuppe, nu hvor man har brug for noget der kan varme kroppen igennem om aftenen? … forleden var der i hvert fald ikke noget der kunne friste mere :-)
Ingredienser (2 personer):
800 g jordskokker
1 løg
1 fed hvidløg
1/2 l mælk
1 pakke bacon i skiver
Opskrift:
Skræl jordskokkerne og skær dem og løget i mindre stykker.
Kom jordskokker, løg og hvidløg i en gryde sammen med mælken og lad det hele simre i ca. 45 min.
Når det har simret blendes det hele sammen og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
Skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på panden.
Anret, server med brød og nyd.
Læs også:
Leave a comment