Vi havde min mor på besøg til kaffe sidste weekend.
Normalt er det brød fra bageren … Ja Buuuuuuhh! hvad er jeg for en søn der påstår han kan lave mad, men synder ved at købe brød fra bageren når min mor er på besøg?
Men det er slut! Altså ikke at jeg aldrig vil købe noget hos bageren mere, men bare også vil kunne kreerer noget selv, som kan tåle at blive serveret … nu er jeg jo endelig begyndt at bage, så det var bare at komme i gang
Ingredienser (ca. 12 stk.):
500 g mel
50 g smør
3 dl mælk
1/2 pakke tørgær (5 g)
1 æg
salt
Tilberedning:
Smelt smørret og kom mælken i. Varm eller køl det til det er lunkent og rør gæren i.
Rør så salt og mel i og ælt det i ca 15 min.
Smør lidt solsikkeolie på dejen, læg den i en skål med film over og lad den hæve i ca. 1 1/2 time ved stuetemperatur.
Slå dejen ned (hæld den ud på bordet og tryk med fingrene så den kommer ned på 2-3 cm i tykkelsen)
Fold dejen til boller (se her), og lad bollerne hæve 30 min. med et fugtigt klæde over.
Rør ægget sammen og pensel bollerne med æggemassen.
Bag bollerne ved 175 grader ca. 20 min.
Så er der kun tilbage at finde smør, syltetøj og lidt ost frem og nyder dem sammen med en kop te eller kaffe.
Læs også:
2 Comments on Boller til en søndag eftermiddag og andre hygge tidspunkter
Leave a comment