Kylling komme jo ofte på bordet her hjemme – så det gælder om at have mange varianter :-)
Jeg havde et par estragonkviste, som skulle bruges inden de visnede og selvom bearnaisesovs smager fantastisk var kalorietælleren ikke lige med på den, så væk fra det og over på lidt sundere tanker.
I stedet for at marinere min kylling med estragonen, kom jeg det under skindet. På den måden kan man stege skindet sprødt uden at brænde krydderurterne på – win-win :-)
Selvom bagte rodfrugter er dejligt, skal der også her være afveksling, for det kommer med garanti til at være tilbagevendende ingredienser her i efteråret, hvor de jo er på toppen. Denne gang blev det til mos og lidt gratineret med parmesan ost … mmmmm
Ingredienser:
2 kyllingebryster
600 g pastinakker
1 stor porre
1 fed hvidløg
2-3 stængler estragon
Mælk, smør & parmesan
Opskrift:
Pastinakmos
Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem til de er møre (ca. 30-40 minutter)
Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
Mos dem med lidt smør og tilsæt mælk til mosen får den ønskede koncistens.
Smag til med salt og peber.
Gratinerede porre
Skær porren over på midten (ikke på langs) og kod den i let saltet vand til den er lidt mør (ca. 15-20 minutter.
Skær de to stykker over på langs og riv parmesan ost over de 4 stykker.
Bag dem under grill i ovnen til osten er gylden (ca. 10 min.)
Kylling
Hak estragon og hvidløg fint og bland det sammen.
Lav forsigtigt med en finger en lille “lomme” mellem kødet og skindet på hver kyllingebryst.
Kom halvdelen af hvidløg/estragon blandingen i hver “lomme” om masser oven på skindet, så massen fordeles ligeligt.
Krydder med salt og peber uden på kyllingebrysterne
Steg brysterne ved jævn til høj varme. De skal nok have 12-15 minutter, så start med at stege dem 6-8 minutter på skindsiden uden at røre ved dem, så bliver skindet nemlig dejlig sprødt. Vend dem så og lad dem steg færdig på “kød siden”.
Anret, server og nyd.
Læs også:
2 Comments on Sprødt kyllingebryst med pastinakmos og gratinerede porre
Leave a comment