Subscribe via RSS

Fransk løgsuppe med ostecroutoner og bacon

26 Oct 2011

Fransk Løgsuppe med bacon og ostecroutoner

Fransk Løgsuppe med bacon og ostecroutoner

Jeg er forelsket i Paris … Har dog kun været der to gange og syntes det var trist og dødsygt første gang jeg var der, men sådan er det jo – det er ikke til at blive klog på kærlighed.

Jeg har ikke fået løgsuppe i Paris – faktisk har jeg aldrig fået løgsuppe andre steder end fra mine egne gryder, men det får mig alligevel til at tænke på Paris, hver gang jeg laver det. Så ud over det smager godt, er let at lave og passer godt til en kold efterårsdag, giver det også minder og længsel for Paris.

Viva la Løgsuppe!

Ingredienser (2 personer):
4 løg
ca. 1/2 l kyllingebullion
1 pakke bacon
ca. 30 g halvhård ost (som f.eks. gruyere)
6 skiver flutes
1 fed hvidløg

Opskrift:
- suppe -
Skær baconen i mindre stykker, steg dem og tag dem op af gryden.
Skær løgene i fine strimler og steg dem i baconfedtet til de er godt brunede.
Kom til sidst kyllingebullionen i og lad det lige simre et par minutter.
Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

- Croutoner -
Hak hvidløget fint og steg det sammen med flutes-skiverne i en god klat smør, til skiverne er gyldne.
Riv osten over skiverne og sæt det under grill i ovnen til osten er smeltet.
Brød croutoer ristes indend der kommer ost på  Færdigristede brødcroutoner til fransk løgsuppe Brødcroutoner til fransk løgsuppe får drysset ost på  Brødcroutoner med ost til fransk løgsuppe lavet helt færdigt

Drys bacon over suppen og croutonerne oven på.

Server og nyd

Fransk Løgsuppe med bacon og ostecroutoner

Læs også:

Mortens and anno 2011 - Traditioner er godt, men det er nytænkning også
Spicy hytte-fritters med sød BBQ sauce
Ravioli med and og portvissauce



3 Comments on Fransk løgsuppe med ostecroutoner og bacon

  1. Christina Copty

    mums, hvor ser det lækkert ud – og det passer perfekt til det mørke efterår udenfor. Løgsuppe minder mig om Jerusalem, hvor jeg engang fik det serveret i et udhulet brød, som jeg med velbehag guffede i mig efter det havde suget noget af suppen i sig, samtidig med at skorpen fortsat var sprød..Det er vist den eneste gang at jeg har spist et helt brød selv, men det gik meget godt:-)

  2. Christoffer - Lofoloco

    Det lyder også godt :-)

    Så længe man laver sine croutoner ordenligt (steger dem nok), får man samme effekt med at de suger suppen, men stadig har noget sprødhed.


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking