Da jeg lavede tranebærsovs for nogle uger siden, påstod jeg at det ville passe godt til vildt. Så så jeg der så lå krondyrsteaks i supermarkedet og tankerne faldt straks på den rest sovs der var kommet i fryseren – Nu skulle det så vise sig om min påstand ville holde … Det gjorde den :-)
Det er jo ikke hver dag vi spiser krondyr, men det er bestemt noget man skal forkæle sig selv med en gang imellem. Specielt med et måltid som dette hvor det er få enkle komponenter man hurtigt kan lave og hvor smagen er i top.
Ingredienser (2 personer):
2 krondyrsteaks (ca. 300 g)
ca. 350 g kartofler
Tranebærsovs
Tilberedning:
Ved kartoflerne i olie, salt og peber og kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
Lav tranebærsovsen
Kom salt og peber på kødet og steg det ved høj varme på panden, så det får farve, kom det i ovnen ved 200 grader, så det tilberedes i midten og lad det hvile så safterne sætter sig. Det er forskelligt hvor lang tid det skal have alt efter tykkelse, men mine fik henholdsvis 2×2 min på panden, 4 min i ovnen og 3 min hvile og var dejlige røde inden i :-)
Læs også:
Leave a comment