I lørdags satte Tema Lørdag på DR2 fokus på madspild.
Jeg er hverken den værste eller bedste, når det gælder om at mindske mad spild. Jeg vil heller ikke begynde en længere prædiken, men blot prøve selv at blive bedre til ikke at smide mad ud.
Et konkret tiltag er at kigge i køleskabet om morgenen, inden aftensmaden bliver planlagt (ofte får jeg ideer i løbet af dagen eller når jeg er nede og handle). På den måde undgår jeg at købe noget jeg allerede har (men har glemt jeg har), og jeg kan få brugt noget der ligger i køleskabet og ellers ville være blevet for gammelt.
Og hvad var der så i køleskabet?
Gulerødder, hvidkål og pasteuriserede æggeblommer – første tanke der poppede op var coleslaw, så det var da det jeg lavede til aftensmad. Nu er coleslaw, for mig, noget der hænger sammen med gril, så derfor blev grilpanden fundet frem. På trods af det var mørkt, koldt og november udenfor blev det til en dejlig gill-tallerken, som lige så godt kunne have været nydt i en park i juli måned.
Ingredienser (2 personer):
2 svinekoteletter
2 gulerødder
1/2 hvidkålshovede (et 1/4 hvis det er stort)
– mayonnaise –
1 æggeblomme (pasteuriseret)
1 tsk sennep
1 dl solsikkeolie
salt, peber, eddike, olivenolie og citronsaft
Opskrift:
– mayonnaise –
Rør sennep og æggeblomme sammen.
Tilsæt olien lidt ad gangen under konstant omrøring – i starten kun et par dråber ad gangen så det ikke skiller.
Smag til med salt, peber, eddike, olivenolie og citronsaft.
Snit hvidkål og gulerødder fint og bland det i mayonaisen
Gril koteletterne på en grilpande (eller steg dem på alm. pande).
Server og nyd
Læs også:
November 16th, 2011
Lækker sag mod madspild – helt enig! Dejligt, at restemad-trenden breder sig.
KH
Selina
November 16th, 2011
Tak – og selv tak :-)
… skal nok få linket til din side, så jeg kan bidrage med at sprede budskabet
November 17th, 2011
Mums, det ser lækkert ud :)
November 17th, 2011
Mange tak … det smagte også godt :-)