Nu skal det ikke gå hen og blive en “Stop spild af mad blog” … det gør Stop spild af mad trods alt bedre :-)
Men men men, nu passer det bare perfekt, at der var en grødrest fra morgenmaden, og fredag er en god dag til at skrive om små lækkerbiskner.
En rest af müsligrød ser sgu ikke ligefrem indbydende ud, så det vil ikke være helt forbi at drage en parallel til “den grimme ælling”. Heldigvis har jeg læst H. C. Andersen, så da min kæreste foreslog, at vi prøvede at lave klatkager ud af resten fra morgenmaden, lurede jeg en potentiel lækkerbisken.
Som barn har jeg fået klatkager på risengrød, så hvorfor ikke også müsligrød? Og ja det virkede, men selvom jeg har en livlig fantasi, er det at presse det lidt for meget, hvis jeg påstår de lignede svaner … De lignede jo klatkager. Til gengæld smagte de dejligt og så også dejlige og appetitlige ud i modsætning til den kolde grød de havde været 10 min. forinden.
En super måde at få en lækker lille hapser til kaffen, når nu det ellers havde haft retning mod skraldespanden … Måske det går hen og bliver en vane at lave lidt for meget grød :-)
Ingredienser (ca. 8-10 stk.):
1 portion müsligrød
Opskrift:
Grøden skal være kold, så hænger den bedst sammen. Den formes til små “kager” i ca frikadellestørrelse og steges ved jævn varme i smør i et par minutter på hver side. Vend dem kun én gang og gør det forsigtigt da de er lidt skrøbelige.
Server evt. med lidt flydende honning over og nyd hvad der ellers kunne have været i skraldespanden.
Læs også:
November 18th, 2011
Hvor sjovt! Har gået i et par dage nu og leget med tanken om at gøre det samme med havregrøden :)
November 18th, 2011
Do it! … Kunne forestille mig at et ekstra skud af kanel og/eller kardemomme vil gøre det til nogle gode klatkager :-)
November 18th, 2011
“Nu skal det ikke gå hen og blive en “Stop spil af mad blog” … det gør Stop spild af mad trods alt bedre ”
Yay! glæder mig at følge :-))
KH
Selina
November 20th, 2011
MMH! Jeg tror da også lige, at jeg skal lave Klatkage på müsligrød. Det lyder ret godt:D
November 20th, 2011
Ja det skal du da :-)
Smager dejligt og er jo ret enkelt at lave