Tænk, så nåede jeg indlæg nr. 100 på bloggen (hurra hurra!) så det skal fejres på behørlig maner med en kage.
Faktisk bagte jeg mine brownies for nogle dage siden og opdagede først nu at dette blev indlæg nr. 100, men sig det ikke til nogen ;-)
Og ja, så er det jo egentligt heller ikke kager, men brownies og det er her 3. verdenskrig lurer for at bryde ud, for brownies kan nærme sig religion og bølgerne mellem tilhængerne af de forskellige varianter, kan gå højt.
Personligt vil jeg have en brownie som er ca. 3 cm høj, blød, på grænsen til ubagt i midten og med en sprød skorpe. Bager man den, så den er bagt igennem, er det en chokoladekage. En brownie SKAL være blød i midten og er derfor IKKE en chokoladekage.
Der er nogen der putter hakkede nødder i (og på toppen), hvilket jeg ikke har noget problem med. Det er en variation af en brownie, men personligt fortrækker jeg en ren brownie. Der findes også opskrifter hvor man kun bruger kakao og ingen chokolade. For mig er det ikke en rigtig brownie … lidt lige som et muldyr – det lever, men kan ikke formere sig … en brownie uden chokolade er sgu lidt impotent.
Nu har jeg så formået at skrue forventningerne op kun for at kunne skuffe, for nej jeg har endnu ikke fundet den ultimative opskrift. Jeg er sikker på opskriften på verdens bedste brownie ikke er en illusion – jeg skal nok nå kage-nirvana. Indtil da er denne opskrift dog værd at kunne, da den er rigtig enkel og giver et super resultat :-)
Ingredienser (8 store stykker):
120g mørk chokolade (jeg bruger chokolade med 70% kakao)
120g smør
200g sukker
90g mel
1/4 tsk salt
2 spsk kakao
2 æg
Opskrift:
Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret i et vandbad.
Tag smør-chokolademassen af vandbadet og pisk sukker og salt i.
Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel og kakao og pisk det i.
Kom det i en form foret med bagepapir, så massen har en højde på ca. 2,5 cm (den hæver lidt under bagning).
Bag i 27 minutter (17 minutter ved halv portion) ved 175 grader og lade den køle af så snart den kommer ud af ovnen.
Server og nyd.
Læs også:
March 2nd, 2012
Aller først SMUMS!
Jeg er helt enig, alle de nødder forstyrrer bare oplevelsen :-) En god brownie skal have masser af god chokolade, smør og æggeblomme så den bliver blød og snasket i midten :-D
Tillykke med indlæg nummer 100! Gad vide hvad jeg er oppe på?
*ChokoladeStine
March 2nd, 2012
Tak Stine
Godt jeg har en allieret i mit korstog for den sande brownie :-)
Så vidt jeg kunne se på din blog, er du på 112 … en brownie til den der først når 200? ;-)
March 2nd, 2012
He he :-D
Se dét er en konkurrence, jeg kan forholde mig til ;-)
Rigtig god weekend!
October 9th, 2012
Jeg faldt lige over din fantastiske blog og dit indlæg om macaroons — nå men jeg surfede jo også samtidig lidt rundt og faldt over dette indlæg…. gad vide om du har fundet den perfekte opskrift ??
Jeg er faldet over denne hos Maja http://chocolat.dk/karamelliseret-brownie den er virkelig HELT fantastisk i min verden…. du skulle prøve den :-)
Tak fordi du lukker os ind så vi ser både de gode og de mindre gode resultater.. :-)
October 9th, 2012
Mange tak skal du ha’
Karamelliseret brownie ser MEGET syndig ud ;-) … kunne bestemt være interessant at prøve.
Bedste hilsner
Christoffer
July 31st, 2013
Heej jeg skal denne her opskrift om nogle dage, så bliver den bedst ved alm ovn eller varmluft? :)
Vh Tina :)
August 1st, 2013
Hej Tina
Jeg har en varmluftovn, så jeg ved at den i hvertfald bliver god med varmluft :-)
Bedste hilsner
Christoffer
January 14th, 2015
Hej ka man lave dB portion uden problemer
January 15th, 2015
Hej Tanya
Ja, det er ikke noget problem at lave en dobbeltportion. Den skal dog bages lidt længere tid, men det er det eneste :-)
Et slag på tasken er at en dobbeltportion skal have 35-40 min.
Bedste hilsner
Christoffer
January 22nd, 2015
Super d skal prøves lige nu
January 24th, 2015
God fornøjelse … Både med at bage dem og spise dem :-)