En ting er at de er dejlige at spise, og en anden ting er at de er fantastiske at eksperimenterer med. Der er uanede muligheder for smagskombinationer hvilket er lige noget for mig.
Fra ferien i Vietnam er der en kombination, jeg er blevet ret glad for. Vietnameserne bruger tit kokos og peanuts i desserter og søde sager og det er en fantastisk kombination. Ikke så sød, men dejlig mild – og vover jeg at sige det … ja – en eksotisk smagskombination :-)
Hvorfor dog ikke prøve den af i macarons?
Jeg vidste fra BraveTart at man godt kan lave macorons uden mandler i. Jeg valgte derfor at lave fint kokosmel istedet for mandelmel til selve macaron’erne, og så lave fyldet med peanutbutter. Bagefter kom jeg til at tænke på, at disse macarons er gode til folk med nøddeallergi, da de er uden mandler … så skal man selvfølgelig bare bruge et andet fyld end peanuts ;-) Giv det endelig videre hvis i kender folk med nøddeallergi, og som gerne vil smage macarons.
Men os der ikke har nøddeallergi, kan lave dette dejlige fyld med peanutbutter.
Har man prøvet at spise en skefuld peanutbutter rent, ved man at det er meget klistret. For at undgå denne konsistens blev det “fortyndet” med lidt smør :-) Ja det bliver det ikke mindre syndigt af, men det får en rigtig god konsistens, så hele macaronen bliver en nydelse af karat. For folk der har været i Vietnam, vil det være en smagskombination der virker bekendt – for alle andre vil det bare være en kombination der smager godt :-)
En mere detaljeret gennemgang, samt tips og tricks om at lave macarons, kan du læse mit tidligere indlæg Macarons uden sort magi
Ingredienser (ca. 30 stk):
2 æggehvider
50 g sukker
60 g kokosspåner
90 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
– Peanutcreme –
80 g peanutbutter
30 g smør
10 g flormelis
Opskrift:
Kom kokosspånerne i blenderen og giv dem en god omgang til det er et fint pulver, der kan gå gennem en sigte.
Bland sukker og æggehvider og pisk dem godt og grundigt (ca. 5 min). De skal være helt seje og blanke.
Sigt flormelis og kokosmel ned i de stive æggehvider og rør det forsigtigt i – det skal kun lige samles til en fast og luftig dej.
Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber. Skrab den op og “fold” den sammen igen (macaronage). Gør dette indtil dejen er let flydende.
Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt cirkler der er lidt mindre end 5 cm i diameter.
Bank bagepladen halvhårdt i bordet, så eventuelle luftbobler brister.
Bagepladen sættes oven i en tom bageplade og de kommes i en forvarmet ovn ved 150 grader og bages i 12-13 minutter. Halvvejs gennem bagningen vendes bagepladen, så alle macarons bages ens.
Når de er kølet af kan de tages af bagepapiret.
- Peanut creme -
Lad smøret stå ude så det bliver blødt.
Rør smør, peanutbutter og flormelis sammen.
Kom peanutcremen på en sprøjtepose og kom en klat på hver anden macaron og saml dem som små sandwiches.
Opbevar macarons i køleskabet og tage dem ud 5-10 minutter inde de skal spises (dette er for at cremen skal have den rette konsistens)
Server og nyd.
Læs også:
Leave a comment