De fleste af os har jo nok på et tidspunk i vores liv været ved en “Kina-buffet” og prøvet at spise en dybstegt reje. Disse er desværre ofte mere dybstegt dej, hvor man efter at have ledt et stykke tid, kan finde en lille reje inden i.
Det er ikke sådan nogle rejer jeg kan lide. Jeg prøvede nogle panerede tigerrejer med panko rasp, da vi var i Vietnam og det er sådan rejer skal dybsteges. Jeg vil have en reje, hvor man rent faktisk kan smage rejen. På ydersiden skal den være sprød og ikke svampet, mens den inden i stadig skal være saftig og frisk.
Nu er dette ikke en 100% gengivelse af hvad jeg fik i Vietnam, så det skal ikke holde mig fra at lave chilimayonnaise. Det er nemlig, i mine øjne, noget af det bedste til rejer :-) Det fede fra mayonnaisen og det stærke fra chilien går rigtig godt i spænd med rejer der både er lidt salte og lidt søde. Konsistenserne med den sprøde rasp omkring den saftige reje og så cremet mayonnaise er også lige til at blive blød i knæene over.
Ingen tvivl om at det smager bedst med friske rejer, men heller ingen tvivl om at det også koster noget mere end frosne. Som amuse bouche med 1 reje pr. person, vil jeg til en hver tid vælge friske. Hvis det er som forret med 3-5 stk pr. person, kunne jeg nok godt nøjes med frosne. Hvis man køber frosne skal man blot huske det skal være rå og ikke forkogte, da de forkogte hurtigt bliver for tørre.
Ingredienser (10 stk):
10 tigerrejer
1 æg
5-6 spsk grov rasp (eller panko rasp)
3-4 spsk mel
5 dl neutral olie (f.eks. solsikkeolie)
- chilimayonnaise -
1 pasteuriseret æggeblomme
ca. 1 dl solsikkeolie
1 chili
Salt, peber og eddike
Opskrift:
- Chilimayonnaise -
Pisk æggeblommen med et par dråber eddike.
Tilsæt olie lidt ad gangen under konstant piskning (ikke for meget ad gangen til at begynde med).
Tilsæt olie til mayonnaisen har den ønskede konsistens (ca. 1 dl til en æggeblomme er en god tommelfingerregel)
Halver chilien og tag de fleste kerner ud (jo flere kerner desto stærkere).
Hak chilien og de resterende kerner fint og rør dem i mayonnasien.
Smag til med salt og peber og evt. lidt mere eddike.
- Rejer -
Pil rejerne og dup dem med køkkenrulle.
Vend dem i mel, så pisket æg og så rasp.
Kom dem direkte i varm olie (over 160 grader) og steg dem til de er gyldne.
Læg dem på fedsugende papir og server dem straks.
Server og nyd.
Lækre, sprøde dybstegte rejer med chilimayonnaise
Læs også:
October 8th, 2012
Friske tigerrejer har jeg ikke prøvet, men frosne stegt i panko rasp er en selvfølge. Super god ret :-)
/Søren
October 8th, 2012
Så har du en fornøjelse til gode ;-)
Det er jo ikke at det smager “anderledes”, men der er bare 10-20% bedre på alle parametre
April 27th, 2013
MUMS det lyder for lækkert, hvor finder i Panko rasp ????
Venligst Sus
April 28th, 2013
Hej Sus
Og tak :-)
Pankoraps kan fås hos asiatiske købmænd.
I København ligger der en god en lige ved Dronning Louises bro og en i torvehallerne (og med garanti også mange andre steder).
Kan du ikke finde panko raps går grov raps også godt.
Bedste hilsner
Christoffer