Quesadillas er den mexicanske udgave af en toast med ost.
Det kommer af sammensætningen af Queso=ost og Tortilla=fladbrød.
Som med så mange speialiteter rundt om i verdenen bliver originaliteten af retten mere og mere udvandet, jo længere man kommer væk fra oprindelseslandet. Min quesadilla er heller ingen undtagelse.
For det første er rigtige quesadillas lavet med majsmels-tortillas og tørstegt. Mine er lavet med hvedemels-tortillas og stegt i olie. Min version er derfor quesadillas fritas … eller rettere det ville de være, hvis jeg havde foldet tortillaerne sammen så de blev halvcirkelformede. Lægger man i stedet to tortillaer over på hinanden er det ikke længere en quesadilla, men en sincronzada – så ja, det var det jeg lavede denne gang.
Alt dette er jo teknikaliteter, når vi er så langt fra Mexico, det vigtigste er, at dette er dejlig mad. Smeltet ost og sprødstegt brød er mad, man bliver glad af :-)
Det er ret hurtige at lave og perfekt til afslappende frokost en dag hvor den meste tid tilbringes på sofaen (ja sådan nogle dage bliver man altså nød til at have en gang i mellem). Fyldet kan man næsten varierer i det uendelige – dog skal der altid være en god mængde ost.
En kombination jeg er glad for er Seranoskinke, forårsløg og tomat … ja og selvfølgelig ost. Det giver en god balance, hvor skinken er lidt salt og tomaterne og forårsløget er friske. På den måde føles de heller ikke så tunge, selvom der er godt med ost i :-)
Ingredienser (1-2 personer):
2 tortillas
4-5 cherry tomater
1 forårsløg
3-4 skiver seranoskinke
75 g cheddar ost
Friske koriander
Opskrift:
Har forårsløget og skær tomaterne i kvarte
Læg skinke, tomat og forårløg på den ene tortilla.
Riv osten og drys den hen over og læg den anden tortilla oven på.
Steg den i lidt olie 2-3 min på hver side.
Skær i 6-8 stykker og drys hakkede koriander henover.
Server og nyd.
Læs også:
Leave a comment