Alle råvarer fortjener kærlighed og et godt hjem.
Kærlighed i form af god tilberedning og et godt hjem i form af en mave der nyder det.
Derudover kan jeg heller ikke lide at smide mad ud. Det er både spild af penge, ressourcer og gode smagsoplevelse.
Jeg bliver bedre og bedre til at se hvad de ting jeg bruger, bliver til længere nede ad vejen.
Når jeg bager en kartoffel er det 1. for at bruge kødet (som regel til kartoffelmos) og 2. for at bruge skrællen til en lille snack. Skrællen fra en bagt kartoffel er perfekt til at at blive fritteret. Den er nemlige tynd og helt tømt for væske – hvilket betyder den bliver dejlig sprød når man steger den. Og når jeg tænker over det har jeg endnu ikke mødt nogen der ikke kan lide sprøde snacks.
Smagen er en lille smule bitter i forhold til almindelige kartoffelchips. Det ser jeg dog ikke som noget dårligt, men bare noget man skal huske på når man krydrer dem eller laver dip til.
Efter jeg forleden havde lavet Kartoffel-gnocchi med bagte cherrytomater, havde jeg både kartoffelskræller og cherrytomater i køleskabet. Jeg tog det som et hint om at jeg skulle lave en tomatbaseret dip til mine sprøde potato skins. Jeg gik all-in på soul food temaet og tænkte amerikansk sydstats BBQ – Sødt og stærkt …. og lidt røg :-)
Det stærke fra chili, det søde fra honning og lidt røget smag fra spidskommen og lidt røget paprika.
Det var ren “Guldlok”. Ikke for sødt, ikke for stærkt, ikke for røget, men lige som det skulle være.
En lykkelig slutning hvor alle ingredienser fik en godt hjem i min mave, der i den grad satte pris på dem.
Ingredienser (1-2 personer):
Skræller fra 2 bagte bagekartofler
Solsikkeolie
- Hot ‘n’ sweet BBQ sauce -
20 cherrytomater
1/2 chili
3 tsk honning
1 tsk spidskommen
1/2 tsk røget pabrika
1/2 dl vand
salt
Opskrift:
Skær cherrytomaterne i kvarte og hak chilien.
Steg det i lidt olie i en lille gryde.
Tilsæt honning, spidskommen, røget paprika og vand, og lad det simre i et par minutter.
Giv det en tur med stavblenderen og smag det til med salt.
Skær kartoffelskrællerne i strimler og frituresteg dem ved medium varme til de bliver sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir og drys lidt fint salt over dem.
Server og nyd.
Læs også:
February 5th, 2013
Dejlig at se noget lækkert, men at få et nyhedsbrev 4-5 gange på samme dag, omhandlende samme opskrift, er det ikke lidt vel meget ;-) Er der sket en fejl i din server…?
Noget helt andet så holder jeg meget af at læse dine opskrifter, nogle af dem er skam afprøvet, så tak for inspiration til madlavningen… :-)
Helle
February 6th, 2013
Hej Helle
Ja der gik noget galt med udgivelsen af det indlæg, så den spyttede nogle ekstra nyhedsbreve ud, hvilket bestemt ikke var meningen.
Det skulle være fikset nu, så du fremover kun får 1 pr. indlæg
Bedste hilsner og undskyld bøvlet
Christoffer
June 4th, 2013
Kan man også bruge almindelige skræller? Bagte kartofler/mos lignende ting er ikke et hit hos min datter :)
June 5th, 2013
Hej Mette
Jeg har ikke prøvet med “almindelige” kartoffelskræller, men tror sagtens man kan. Det er dog vigtigt at man får væsken ud af dem (som man får når man bager dem). Prøv at putte skrællerne i ovnen (De skal nok kun ligge i ét lag og ikke alt for tæt) ved en 100-125 grader i en times tid for at få det meste væske ud inden de kommer i frituren. Hvis der meget væske i skrællerne er det bare svært at få dem sprøde, så det er det værste der kan ske ved at prøve det :-)
Vil meget gerne høre resultatet hvis du prøver.
Bedste hilsner
Christoffer