Vinteren er forhåbentlig snart slut, for mit humør er godt træt af mørke og kulde.
De dage hvor det føles ekstra koldt og ekstra mørkt, er der heldigvis en kur … bananpandekager.
Bananpandekager er nok det mad fra Vietnam jeg husker tydeligst. Det hænger sikkert sammen med, at jeg fik det til morgenmad 15-18 gange ud af de 21 dage vi var der :-)
Det var ikke fordi jeg er kræsen, men fordi bananpandekager er en fantastisk måde at starte sin dag på.
De er lune og sprøde. Bananen inden i er blevet en anelse blød af varmen fra tilberedningen og så lidt flydende honning hældt henover, så den også er lidt sød.
Hver mundfuld føles som om jeg er baby igen og får en krammer af min mor – ja, så godt smager det! Sæt så en kop vietnamesisk kaffe ved siden af og det er rendyrket lykke.
Om det er en dagvandring i det veitnamesiske højland eller en arbejdsdag i den danske vinterkulde, er bananpandekager den morgenmad der kan få mig igennem :-)
Ingredienser (4-6 stk.):
1 æg
20 g smør
20 g sukker
1 dl mælk
50 mel
1-2 bananer
Flydende honning
Opskrift:
Rør æg, sukker og mælk sammen.
Smelt smøret og rør det i sammen med melet.
Steg panedkagerne i smør.
Når pandekagerne vendes, lægges der skiver af banan på den en halvdel, så de får lidt varme, mens pandekagen steger færdig på undersiden.
Halvdelen af pandekagen vendes henover bananskiverne når undersiden er stegt færdig.
Hæld lidt flydende honning over pandekagerne.
Server og nyd – gerne med vietnamesisk kaffe til
Læs også:
February 20th, 2013
Uha, hvor ser de lækre ud! Jeg mindes slet ikke, at vi fik bananpandekager, da vi var i Vietnam for et par år siden – der er virkelig noget, jeg er gået glip af. Så er det bare en undskyldning for at komme i gang selv :-D
February 20th, 2013
Tak Maria.
Hvis ikke du fik dem er det da bare om at komme til Vietnam igen hurtigst muligt :-)
Bedste hilsner
Christoffer