Jeg kan godt lide rabarber … godt lide er nok en underdrivelse – jeg ELSKER rabarber.
Der er masser muligheder med dem, men grød og crumble er nok de mest populære. Disse to er rigtige desserter, der er søde og lægger en god bund. Så hvad gør man hvis man vil have rabarber, men hverken vil have det for tungt eller for sødt?
Svaret er enkelt og det er opskiften også – man laver rabarbersuppe.
Suppen er let og, som jeg laver den, har den ikke så meget sukker og er derfor lidt syrlig og frisk – lige det man har brug for på en varm sommerdag.
For at gøre det lidt mere til en dessert servere jeg den med skyr smagt til med masser af vanilje. Skyrens cremede konsistens bløder lidt op på det syrlige i rabarberne og giver retten en god balance.
Retten sluttes af med lidt ristede mandler på toppen, så der også er lidt der knaser.
Når nu varmen kommer, er dette en fantastisk opskrift at have i baghånden. Det tager ikke lang tid at lave og det hele kan laves på forhånd, så man kun lige skal anrette, når det skal spises. På den måde har man tid til at nyde de lyse (og forhåbentlig varme) sommeraftener med en frisk og velsmagende sommerdessert.
Ingredienser (3-4 personer):
5 stk/500 g rabarber
50 g sukker
1 l vand
3 dl skyr
2 spsk flormelis
1 stang vanilje
30 g mandler
Opskrift:
Skær rabarberne i mindre stykker og lad dem simre i 1 l vand i ca. 50 min til de er helt møre.
Hæl rabarberne gænnem et klæde (eller en fin si) og klem al væske ud af dem.
Man skal nu have 650 ml rabarbersaft tilbage efter rabarberne er siet fra. Har man for lidt tilsættes vand og har man for meget koges det videre til der er 650 ml.
Rør sukkeret i rabarbersaften og sæt det på køl.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med flormelisen.
Rør vanilje og flormelis i skyren.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem så groft.
Server suppen enten ved stuetemperatur eller direkte fra køleskabet og nyd sommeren.
Læs også:
Leave a comment