Jo mørkere og koldere det er udenfor, desto mere usundt får jeg lyst til at spise … og jeg tvivler på jeg er den eneste der har det sådan.
Med vinteren lige foran os, er det ikke de bedste udsigter for sundheden :-(
Sundheden burde ikke være et problem for en af de råvare, der kommer på hylderne her om vinteren er grønkål. Grønkål er meget sundt, ja faktisk bare det at sige ordet “grønkål” får mig til at føle mig sund – så sundt er det. Det er bare ikke lige det der mætter ens lækkersult.
Der er dog alternativer til “bare” at spise grønkålen og det er at lave chips af det.
Lige meget hvor grønt noget er og hvor sundt det lyder – hvis det er sprødt og salt, er det en snack i mine øjne (og min mave).
Og det er lige præcis det man kan forvandle grønkål til og bedre endnu, man beholder mange af de sunde næringsstoffer i kålen, samtidig med det kun tager ca. 15 min. at lave.
Når det smager godt og er let at lave, er det ikke noget problem at spise sundt. Så med grønkålschips i baghånden regner jeg med at kunne komme mindre lidende og mere sund gennem vinteren.
- 200 g grønkål
- 1 spsk olie
- salt
Opskrift:
Pil bladene af stænglerne på grønkålen.
Riv/skær bladene i den størrelse chipsene skal have.
Kom grønkålsbladene i en bradepande sammen med olie og salt.
Vend det nogle gange så olien og saltet er jævnt fordelt.
Bag det i ovnen ved 150 gradet i ca. 12-15 min til grønkålschipsene er sprøde.
Server og nyd
Læs også:
Leave a comment