Jeg prøver at holde mig til årstidens råvare for de er både bedst og billigst.
Selvom jeg prøver, er jeg ikke fanatisk, så derfor ryger der nogen gange nogle “skæve” ting i indkøbskurven.
Forleden var en af de gange, for en fuldmoden ananas, var ikke noget jeg kunne lade være – måske det var et behov for noget eksotisk og en lille metal flugt fra januars sne og kulde.
I samme sekund jeg så den var planen klar, for da jeg var i Vietnem for 1 1/2 års tid siden fik jeg en fantastisk lille snak – grillet ananas drysset med chilipulver.
Varm ananas er altid enten eller. Er man en af dem der ikke kan fordrage varm ananas, må jeg beklage, det ændre ikke noget med chilipulveret, du vil stadig ikke det. Hvis man, som jeg, er en af dem der godt kan lide varm ananas, vil du elske denne snack.
Ananasen er sød og sur på samme tid. Oven i det kommer der lidt rød-smag fra grilningen og noget styrke fra chilien, som “knækker” den søde smag.
Det er jo egentlig en sommer snack, men den fungerer også som en lille vinter-virkelighedsflugt til dem der, ligesom jeg, har brug for det ;-)
Ingredienser (2-4 personer):
- 1 moden ananas
- Chilipulver
Opskrift:
Skær skrællen af ananasen.
Del den i 4 kvarte på langs og skær det hårde center ud.
Grill ananasstykkerne på alle sider.
Drys chilipulver på stykkerne.
Server og nyd.
Læs også:
Leave a comment