Ravioli er fyldt pasta.
Selve pastadejen er den samme, som man til al andet pasta (se fremgangsmåde her).
Fyldet varierer i uendeligheder. De fleste typer fyld er mousse-/fars-typer, men lad ikke det begrænse dig :-)
Fyldet skal enten være tilberedt på forhånd eller kunne nå at tilberede på de 60-90 sekunder raviolien koges. Ligeledes skal fyldet selvfølgelig kunne tåle kogningen.
Ravioli samles ved:
1. Læg klatter af fyld på en bane pasta. De skal lægges med nok afstand til de senere kan stikkes ud individuelt.
Pensl med lidt vand rundt om fyldet (Dette fungerer som lim, så pastaen holder sammen under kogningen).
2. Læg en bane pasta oven på og klem sammen 3/4 rundt om fyldet. tryk blødt på fyldet, så eventuel luft trykkes ud. Til sidst klemmes den sidste 1/4 rundt om fyldet, så det lukkes helt. Luft i fyldet kan få raviolierne til at flyde oven på når man koger dem og de derved koges ujævnt.
3. Brug et glas, udstikker eller kniv til at skære raviolierne ud.
4. Læg dem på letmelet bagepapir til de skal koges. Ikke oven på hinanden, da de kan klistre sammen.
Kog raviolierne i 60-90 sekunder. Med mindre det er meget tungt fyld vil de begynde at flyde oven på vandet når det er kogt færdige.
Mine opskifter på ravioli